top of page


Torsdag 30. Mai var det duket for bli-kjent dag med TotAl-Gruppen hos Sylinderakuttens verksted i Brumunddal. TotAl-gruppen er en uavhengig forening som arbeider med arena- og nettverksbygging for å styrke verdiskaping og innovasjon i vareproduserende bedrifter i Innlandet. De har nær 50 medlemsbedrifter med tilsammen ca 2.500 ansatte. Nettverket har siden etableringen i 1998 , skapt både samarbeid og merverdi innad blant medlemmene og bidratt til salg og posisjonering eksternt. 

 

Vi slo av en prat med daglig leder, Daniel Ribbing, for å høre hans tanker og forventninger rundt denne dagen. 


– Kan du fortelle litt om hva som foregår her i dag? 


I dag skal vi ha en Bli kjent-dag med TotalGruppen, som Sylinderakutten er en del av. Vi har invitert medlemsbedriftene hit til oss for å vise frem verkstedet, produktspekteret vårt og hva vi kan tilby av tjenester, sånn at alle medlemmene blir bedre kjent med oss. 

 Jeg synes TotalGruppen er et veldig viktig fora for Sylinderakutten. Det er viktig for oss som er et relativt lite selskap å få være en del noe større her på Innlandet. Det kan skape muligheter for å gå sammen med andre medlemsbedrifter og levere prosjekter sammen, bruke hverandre og spille på hverandre både når det gjelder kompetanse, produksjon og produkter.

 

TotalGruppen er også med å hjelper oss bedrifter med kurs og utdanning for de ansatte. De har blandt annet noe som kalles læringsverkstedet, på Raufoss-parken hvor vi kan melde opp våre ansatte til ulike kurs. Så jeg synes det er både viktig og bra for Sylinderakutten å få være en del av TotalGruppen. 


I tillegg kommer vårt morselskap TESS for å vise frem sin skreddersydde containermodul. Det faglige programmet vil bestå av en guidet omvisning inne i verkstedet og hva vi holder på med på Sylinderakutten. Deretter vil TESS holde en presentasjon for deres tjenester før vi avslutter dagen med et foredrag av Kari-Anne Haug og Emma Østerbø fra TotAl gruppen. 


Daniel sammen med en av TESS sin lager-containere

Rett utenfor verkstedsporten møtte vi Øystein Solberg og Lars Petter Hauge som var på plass for å vise frem TESS sine nye containerløsninger.  

Vi slo av en rask prat med Øystein og Lars. Øystein er direktør for tekniske tjenester og Lars er salgs- og markedssjef i TESS 


– Hva er det dere skal vise fram her i dag? 

Det vi har med her i dag er et material-lager i container-format for å demonstrere hvordan vi kan implementere et effektivt lagerhold av forbruksvarer inne på fabrikken. TESS tilbyr utleie av et bredt spekter av tekniske løsninger i container-format for å øke mobilitet, og sikre oppetid. Eksempler på tjenester som tilbys er slangeverksted, lager, vaskecontainer, oljeoppbevaring og HMS. 


Lars Petter Hauge og Øystein Solberg

– Kan du fortelle litt om TESS sin relasjon til TotalGruppen? 

Lars: Totalgruppen for TESS, representerer en stor gruppe med kunder som er viktige for oss. Med de aller største aktørene på Innlandet, så det er viktig for oss å være tett på alle medlemsbedriftene som er der. Så er det også spesielt hyggelig å være her hos Sylinderakutten, som er et teknisk datterselskap i hydraulikk-klusteret som Øystein Solberg representerer.  


– Hvem inngår i dette hydraulikk-clusteret? 

Øystein: Dette klusteret består av fire parter: det er Sylinderakutten, Smøreteknikk, Hydraulikkteknikk og Hydraspec i Kristiansand. Disse fire selskapene utfyller hverandre på både produkter og tjenester og i TESS-ånd så er dette med samarbeid og synergieffekt en måte vi ønsker å arbeide på. Så flere bekker små, blir en utfyllende gruppe, og det ser vi at våre kunder verdsetter det. I min rolle så kan jeg trekke på ressurser i fra alle servicehefter, og synes det er veldig gøy å være med på møtene med sluttkunder og kunne representere TESS med deres datterselskaper og alt hva det innebærer av produkter og tjenester. Kari-Anne Haug forteller om TotAl gruppens planer for det kommende halvåret

Vi ønsker å gi en stor takk til Kari-Anne Haug og Emma Østerbø fra TotAl gruppen for en morsom og lærerik dag med faglig tyngde her hos oss i Brumunddal. Vi kommer tilbake med liknende arrangementer i nær fremtid.

I mellomtiden kan du lese mere om TotAl gruppen og hvordan de kan hjelpe deg og din bedrift på total-gruppen.no 


Ønsker du mere detaljer rundt TESS sine utleie-containere går du inn her: https://www.tess.no/service-og-tjenester/utleie/ FPE Seals har vært en uvurderlig samarbeidspartner for Sylinderakutten gjennom nesten 10 år. Pakningsskift er en stor del av den daglige driften her hos oss, så det å ha en pålitelig leverandør av pakninger er helt essensielt for oss her på verkstedet. Derfor er vi henrykt over å kunne meddele at vi nå har forlenget vår avtale som leverandør av FPE Seals.


"FPE Seals are delighted to announce our renewed distribution agreement with Sylinderakutten. We have been working continuously together for almost over 10 years and have a grown a very strong relationship together.

After our latest meeting we are very excited for what the future holds and I have no doubt the relationship between our two companies will become stronger and more successful.

Sylinderakutten as a customer have always been a pleasure to work with."


– Michael Stainsby, FPE Seals


Her er noen eksempler på hvorfor FPE Seals er en viktig samarbeidspartner for oss:


  1. Høykvalitetspakninger: FPE Seals leverer pakninger og deler til hydrauliske sylindere av meget høy kvalitet. Dette har vært avgjørende for at vi kan opprettholde påliteligheten og funksjonaliteten til våre sylindere.

  2. Skreddersydde løsninger: Når vi har hatt spesifikke behov, har FPE Seals hjulpet oss med å finne skreddersydde løsninger. Dette har gjort det mulig for oss å tilby våre kunder enda bedre service.

  3. Service og kundesupport: FPE Seals har alltid vært tilgjengelige for å gi oss råd og veiledning når vi har hatt spørsmål eller utfordringer. Deres løsningsorienterte tilnærming har vært uvurderlig.

  4. Komplett leverandør: Med FPE Seals som en av våre leverandører, er vi en komplett leverandør av hydrauliske og pneumatiske sylindere til markedet. Vi setter stor pris på dette samarbeidet.


Vi ser frem til mange flere år med et positivt og fruktbart samarbeid med FPE Seals! 🤝🔧💙
Vi tok en prat med Daniel Ribbing, daglig leder på Sylinderakutten etter IM-2024.


Hei Daniel, kan du fortelle litt om din opplevelse av IM2024?

Arrangøren av IM-2024-messen hadde utvilsomt lagt ned mye arbeid og planlegging, og dette var tydelig gjennom det brede utvalget av utstillere og den høye kvaliteten på standene. Det var åpenbart satt fokus på å tilby en variert og engasjerende opplevelse for deltakerne, og dette bidro til å skape en positiv atmosfære på arrangementet.

 

Hva var formålet med messen for dere?

For oss, handlet IM2024 om å møte nye mennesker og stifte bekjentskap til fremtidige kunder og medarbeidere. Messen var også en kjempefin plattform til å bygge opp Sylinderakutten som merkevare. Vi hadde for anledningen premiere på flere nye elementer i vår visuelle profil.

 

Hvordan var stemningen på messen?

På messen opplevde vi en generell optimisme og entusiasme for fremtiden blant deltakerne. Det var mange gode samtaler og muligheter for nettverksbygging, hvor vi kunne utveksle ideer, erfaringer og potensielt etablere nye samarbeidspartnere. Den positive stemningen bidro til å skape en inspirerende atmosfære som gjorde det til en verdifull opplevelse for oss.


 Daniel Ribbing forteller om Sylinderakutten


Hvordan var variasjonen av utstillinger og utstillere på messen?

På messen var det imponerende 167 utstillere som dekket alle segmentene TESS tilbyr. Dette bidro til å skape en mangfoldig og omfattende utstilling som tiltrakk seg besøkende med ulike interesser og behov. Standene var ikke bare fine og innbydende, men også svært informative, og de ga et godt innblikk i det brede spekteret av produkter og tjenester tilgjengelig. Videre var det flere stander som engasjerte besøkende gjennom ulike aktiviteter, som demonstrasjoner, konkurranser eller interaktive presentasjoner, noe som bidro til å gjøre opplevelsen både underholdende og lærerik for alle som deltok.

 

Hva syntes du om det organisatoriske aspektet av messen?

Arrangementet ble gjennomført på en meget god måte, og alt gikk som planlagt. Kundene våre koste seg virkelig på messen, og dette var en bekreftelse på at arrangementet var vellykket. Vi ønsker å gi en stor honnør til TESS og markedsføringsteamet for deres innsats og bidrag til suksessen med arrangementet.

 

Hvem synes du hadde de mest interessante presentasjonene eller forelesningene under messen?

Under messen var det spesielt interessant å delta på presentasjonen om bærekraft for anleggsindustrien. Dette var et viktig tema som vi følte var relevant for vår bransje, og det var inspirerende å lære mer om hvordan vi kan drive mer bærekraftig i vår virksomhet.

I tillegg var talen til Jølberg under middagen en minneverdig opplevelse. Jølberg må ha holdt en engasjerende tale som berørte publikum på en eller annen måte, og det var tydelig at dette var et høydepunkt for mange av deltakerne. Det er alltid verdifullt å høre fra dyktige talere som kan inspirere og motivere oss i vårt arbeid.


 Espen Ødegård fikk vist fram det nyeste fra Sylinderakutten har å tilby


Terningkast på IM-2024?

IM-2024 var uten tvil den mest innholdsrike messen vi har deltatt på noensinne, og vi gir den en solid 6 på terningen. Arrangementet var godt gjennomført, og det var tydelig at arrangørene hadde lagt ned mye arbeid for å sikre en vellykket opplevelse for alle deltakerne. Vi hadde gleden av å møte mange kunder og potensielle samarbeidspartnere, noe som gjorde messen svært verdifull for vår virksomhet. Serveringen var også av god kvalitet og bidro til å skape en hyggelig atmosfære.


Tusen takk Daniel for praten.

bottom of page